Camilla Läckberg extra allt!

Häxeria häxera välkommen till utsiktsbloggen idag!

Mm, ok har precis ledighetslyssnat på Lady Läckbergs senaste bok och jag vill bah säga att Häxan är twistarnas twistigaste twistbok. Den innehåller så mycket vändningar, så mycket fina karaktärer, så mycket mystik, ungdom, kärlek. Häxan är verkligen en "käftsmäll" i deckargenren!

altHalvbra bild på en ljudbok med vardagsrum i bakgrunden! Det kommer bättre bilder. Stay tuned.

Ska inte hålla på med några sk ”spoilers”. Men i början av boken försvinner en fyraårig flicka från en gård. På exakt samma sätt som den fyraåriga Stella gjorde 30 år tidigare. Den gången blev två trettonåriga flickor dömda för mordet. Marie och Helene är nu vuxna. Helene bor i området medan Marie är en firad Hollywoodstjärna som inte vistats på orten sedan de blev dömda. Tills nu…. BAM

altPå semestern passar en ljudbok extra bra.

Var Marie och Helene verkligen skyldiga till mordet? Är allt en koincidens? Ja, jag vet ju naturligtvis svaret på frågorna. Men inte ni. Haha. Lyssna då så får ni veta!

altVill gärna också visa min utsikt på denna semester. I mean - hur magnifik? Boken med. Jaja. Boken med.

Samtidigt handlar det också om hur människor alltid vill försöka hitta ett ”vi och dom”. Att folk olika oss själva alltid skrämmer, att vi gör dem till syndabockar, för att det just är enklast så. Den här gången handlar det om ett flyktingboende. Och vad fel allt kan gå när man tror på saker man inte vet någonting om. Camilla Läckberg tar alltså tydlig ställning mot främlingsfientligheten! Yey!

Och vad är häxigt med detta, jo förstår ni - parallellt med hela historien får vi följa en historia utspelad sent 1600-tal, och även den här historien är gripande och vävs ihop snyggt med nutidshistorien mot slutet.

altKollar hellre på min ljudbok än på utsikten - that's just me.

Det här är verkligen Camilla Läckberg extra allt! Du kommer gilla det, hela världen gör!

Häxiga hälsningar!
/Clara