En liten tripp i Denise Rudbergs fotspår

Fråga: Är Denise Rudberg Sveriges mest produktiva författare? Svar: ja. Detta helt och hållet baserat på olika egna studier.
Den sjunde boken om Marianne Jidhoff är den andra boken hon släpper i år, och dessutom kommer det en till bok senare, jisses.

Min fråga till dig: hur många böcker har DU skrivit i år?
altChoklad - Jippy.

För att hedra att detta är bok nummer sju i den elegantaste serien jag vet tog sig jag och min bundsförvant Andreas till Ejes för att köpa choklad.

alt

För här köper Marianne Jidhoff sin choklad. I De sju som såg får hon dock den bistra nyheten om att hon måste passa sig, röka färre cigaretter, dricka mindre vin och äta mindre choklad, och det värsta av allt. Hon måste börja träna!

Men så hittas John och Martina Stretter i deras hem, Martina svårt misshandlad men hon lever. Vem kan ha velat dem så illa?

altEn vacker höstpromenad.

Det gamla gänget Torsten, Augustin Madrid och Marianne tar på sig fallet som först börjar bli intressant när de får uppgifter om att John frekvent misshandlat Martina genom åren.
År det Martina som tillslut fått nog?

altBeslutsångest...
altNaturlig bild.

Det är tvist, på tvist och när man tror att man kommit på vem som är den sabla mördaren, ja då vänder det. Har John varit otrogen? Misshandlat andra kvinnor? Och varför har han fått ett paket med tänder i posten samma dag som han mördats?

alt

Det är spännande till exakt på slutet och det är omöjligt att sluta lyssna så nu tycker jag att ni göra det, lyssnar alltså. för den här typen av mysiga deckare är exakt och på pricken underbara såhär i höstkylan!!

altInte var det äckligt.

En sista tanke: Marianne får aldrig ta träningshetsen på allvar!!! Hon måste fortsätta vara en go smygrökande östermalmshagga med ett gott glas i ena handen och en god chokladbit i andra handen. Annars... får väl jag ta på mig den rollen?
Kolla hur bra jag gör det:

altJag med en god cigg i ena handen och en god choklad i den andra.

/"Marianne Jidhoff"

Foto: Andreas Carlfors.