Am I a Love Warrior? ;)

Välkommen till kärlekskrigarbloggen. ;)

Idag ska vi prata om gobiten Love Warrior av den gulliga kärlekskrigaren Glennon Doyle Melton.
Olika fakta:

  1. Jag och Oprah har tydligen valt samma bok till våra små bokklubbar. Äsch.
  2. Om man ska prata om "en bok som fängslar från första sidan" så är detta en sådan.
  3. Om det vore ok att använda uttjatade floskler skulle jag sagt: att den är brutalt ärlig, stark och inspirerande!
    altNjuter helt naturligt på kyrkogården.

Wow, alltså den sög in mig från första sidan. Fan vad stark den var. Glennon kämpar hela tiden med sin kroppsuppfattning. Som ung förstår hon att "söt" är bättre än "smart" och börjar agera utefter det. Det leder till att hon hetsäter och spyr. Dövar med alkohol. Och sen som "grädden på moset" så har hennes man varit otrogen typ hela deras äktenskap? Asså kämpa, Glennon, kämpa!
alt En äng av vackra blomster i innerstan. Hur sjukt! Hur vackert!

Mellan "otrohetsskandalen" och alkoholmissbruket finns såklart några fina år. Men hela tiden är det något som skaver i hennes relation, hon vill nå sin mans tankar och han vill nå hennes kropp. Men ingen av dem kan ge vad den andra behöver. :'(
altMmm vad varmt det är.

Det som gör boken så himla bra är att den är så ärligt skriven på något sätt. Det känns 100% genuint, det är något med hennes språk och hur hon formulerar sig och vilka tankar hon formulerar som är "spot on".
På slutet blev det dock lite olika frälsningsögonblick etc osv, min ärliga åsikt är att det var lite för mycket gud för min goda smak, men släpp det. Den var svinbra fram till dess!

Ok, bye alla kärlekskrigare!
/Clara