Mannen som lekte med dockor!

Välkommen till bloggen från Hornstull!

Eftersom jag har bott i Hornstull... typ jämt känns det som? så tindrade mina ögon när jag hörde om en bok som skulle utspela sig i just de trakterna, bättre än så - mordet sker bara en gata ifrån mig. Poliserna fikar på Café Dello Sport som är literary ett stenkast från mig.
Jag vet inte varför det gör att det blir bättre? I have no idea alltså det är ju skitdåligt om mord skulle ske en gata ifrån mig? Och mordstämning ska icke råda på Café Dello Sport, men mänskligheten är en gåta. Låt mig älska att den utspelar sig i mina fina bästa kvarter bara!

Okej vad är det här för liten underbar deckarpärla då, jo förstår ni det är Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson.
alt

Och vet ni vad? Den är asbra. Det känns som en ovanlig deckare trots att den har alla vanliga element. Poliser som har en del i bagaget, ett bestialiskt mord, en högerextrem obehaglig organisation.
Är det för att de dricker öl på embargo (plz du uppläsare du måste lära dig uttala embargo RÄTT!!! mvh petig!!) där jag också brukar göra dito? Näe. Den är bara sjukt spännande. Som en exakt blandning mellan Bron och Millenium-serien, fast i Hornstull, och med ett superdriv. Hallå, Magnus Jonsson, skriv fler böcker fortare förtusan!

altMums gott med lunch.

En kvinna hittas mördad på Högalidsgatan, klädd som en docka. Poliserna tror att hennes dator kan dölja information så de kontaktar hackern Linn Ståhl. Japp, en hacker, javisst har hon samma initialer som Lisbeth Salander. Men Linn känns mer.. äkta? Får man säga så? En tjej som varit med i AFA, suttit i fängelse men doktorerar nu på KTH.

altAllvarlig bok kräver en sannerligen allvarlig blick. (Och, japp, jag har varit på en solig strand på senaste därav den något orangea ansiktsfärgen.)

Poliserna är högst tveksamma gällande henne - en vänsterextremist med fängelseförflutet? Hon ser inte ut att vara över 20 år, fräknig och med somriga klänningar åker hon longboard längs med västra söders gator.
När den stillsamme polisen Rickard Stenlander fikar med Linn på Mellqvists (japp, samma ställe där de fikar i Millenium-böckerna) sker en skjutning, är det henne den högerextrema organisationen är ute efter och finns det något samband till mordet hon hjälper till att utreda?

Lyssna på Mannen som lekte med dockor nu då! Och längta tillsammans med mig tills nästa bok i Hatet-trilogin kommer som ljudbok!

Ciao från Hornstull!