Stephen King 70 år!

Välkommen till Stephen Kings födelsedags-blogg!!

Idag fyller Stephen King 70 år. Därför tänkte jag berätta om hans mest inspirerande bok, enligt mig då. Och det är den underbara Att skriva.
Bakgrundsfakta: typ alla vill bli författare? (Haha, förutom drömyrket "projektledare" haha) Hur kan alla vilja bli det? Kan ju knappast sitta typ 10 000 0000 talanger ute i stugorna? Nej, det gör det inte. En dröm alltså. Och för alla era drömmare där ute: häng med!

alt
Jag på semester, kan ej slita mig ifrån little mr birthday kid = Stephen King.

För alla som inte vet är Stephen King svinkänd. Alltså jättekänd. Han har sålt jättemånga böcker. Jättemånga fler böcker än någon i Sverige någonsin kommer att sälja.

altSer ni mig? Trots att jag är omringad av nära och kära kan jag inte hålla mig från min bok. Det går ej. Odräglig på resa = jag.

Del ett berättar hans historia. Hur han upptäckte skrivandet, hur han började skriva. Blev refuserad - men fortsatte. Hur han efter jobbet satt uppe på nätterna för att skriva. För att det finns någonting som brinner i en när man vill skriva. Det brinner i en.
Tillslut färdigställer han sin roman Carrie - skickar in den till ett förlag och får den utgiven. Dessutom säljer han pocketrättigheter och får in 400 000 dollar. DOLLAR - DOLARES. O_______o.

altLyssnar, lyssnar, lyssnar, det enda jag gör.

Del två innehåller handfasta råd och tips, övningar och misstag. Allting skrivet på ett lustfyllt, lättillgängligt och inspirerande sätt. Man blir sugen. Jag vill också bli författare!

Del tre inleds med en bilolycka som nästan tar död på honom och vet ni vad? Det är - förutom of course bra sjukvård och en fru som tar hand om honom I'm not stupid - skrivandet som tar honom tillbaka till livet. Och hur fint är inte det?

altGrattis önskar jag!!!

Summa summarum: Att skriva är för alla och ett himla stort grattis till Stephen King!!!

/Clara