Ungdomsböcker jag inte hatar!

Hej och välkomna till ungdomsboksbloggen! Idag tänkte jag presentera några ungdomsboksguldkorn som finns som ljudböcker. Ja, vad kul! Let's hit the books!

P.S. ungdomsböcker är inte böcker som är anpassade enbart för ungdomar utan för ALLA, ALLA måste läsa ungdomsböcker, tror 100% på att man blir en bättre människa av det!

altDet gäller att vara försiktig så att man inte får jordgubbsfläckar på täcket när man tar en sån här bild.

Vi går ut hårt med den supersorgliga Innan jag dör av Jenny Downham. Omg, it's so sad. 16-åriga Tessa har bara några månader kvar att leva. Hon är svag och hennes föräldrar är överbeskyddande. De vill ju naturligtvis inte förlora henne och ber henne hela tiden att "vila". Men Tessa vill ha levt lite innan hon dör, så hon skriver en lista över saker hon måste göra innan livet tar slut. En av punkterna är att ligga med någon och aaa, kanske förstår ni vad som kommer hända?
altDet är väl bisarrt hur fint det är med träd som blommar, bisarrt.

Nu kommer en bok på språket enkelska. Nämligen den underbara
Dumplin'. Det här är en RIKTIG gobit ska ni veta. Det handlar om Willowdean som är tjock. Och så är det helt enkelt. Hon har aldrig haft problem med sin kropp tills hon blir intresserad av en kille - alltid dessa killar, snark - och hon börjar bry sig onödigt mycket. "Släpp det" tänker hon men kan tyvärr ej göra det, så hon bestämmer sig för att vinna tillbaka sitt självförtroende. Och aha, yaas guurl, om hon gör det!

altHur många bilder kan jag egentligen ta med en mobil ooch en ok bakgrund? MÅNGA, det finns många bilder kvar inom mig.

Låt vargarna komma är kanske mer av en vuxenbok? Ok, kan vi sluta klacificera? Alla kan läsa den. Den handlar om en ungdom. Ungdomen June. Det är 80-tal och AIDS-epidemin ligger som en tjock dimma över New York. Junes morbror är den bästa personen i hennes liv, men så dör han. Och vem blir June utan Finn? Hur ska hon sörja honom med föräldrar som bara jobbar hela tiden?
Den här är så bra. Tipsa alla om den. Den handlar om sorg och oväntad vänskap.

altEn svala gör ingen sommar - men ett antal vitsippor gör en vår - citat av mig.

Tips 4: Lollo av Linna Johansson. Åh, det här är en så bra bok om att vara i ett slags limbo. Att befinna sig i det här vakuumet som ibland kan vara livet djup. Lollo och hennes bästis Lidja är håglösa, rastlösa och driver mest omkring i Aspy. Där de dricker, tar droger, undviker att jobba och funderar på vad de ska göra med sina liv. Vill de ens göra något? Kom igen, det är en så bra skildring av den vita ungdomen utan framtidsutsikt.

altDet här var en usel bild.

Ok, gissa boken: en Stockholmsskildring, ett brustet hjärta, en sommar, alkohol, massa cigaretter, pojkar som man hånglar med, en bästis som heter Miron.

altEn god ricottamacka passar utmärkt till en ljudbok.

Javisst, helt rätt. Sista tipset blir den fina Allt som blir kvar av Sandra Beijer. Det är en mörk och stark bok om att få sitt hjärta krossat. Om att se honom överallt, fast det inte är han. Om att försöka komma över, försöka dricka bort allt.
Alltså åh, ungdomsböcker varför är ni så bra? Varför tar ni upp så livsviktiga ämnen?

Puh, det var ett långt inlägg, det. Men kände mig liksom taskig nu. Pga finns så många fler ungdomsböcker som jag älskar, men som inte gjorts som ljudböcker. Därför får ni av mig lite... Bonustips!! ÅH: Ingenting och allting. ÅH: Du, bara, ÅH: Jag ger dig solen, ÅH: Stanna och ÅH: Jellicoe Road.

TACK FÖR MIG!

/C