Vera

altEn lugnande promenad är livslexir för själen ;)

För en kort tid sedan befann jag mig på en lugn och avlägsen plats i Italien. Eftersom att allting på platsen var så oerhört harmonisk och fridfull beslutade jag mig för att också lyssna på en såndär rofylld och stillsam bok, ni vet när språket är så vackert så man storknar i varje mening. Så varsegod här nedan kommer en bildkavalkad på mig "lyssnandes" plus lite olika harranger om hur mycket jag gillade boken.
HÄNG MED!

alt

Här ovan visar jag boken som då var Vera av Anne Swärd. Det är en bok som har fått superfina recensioner. Någon säger att den är glimrande som havet, någon annan säger att den är sagolik. Jaha så var det sagt, vad ska jag säga då? Att den var drömsk - ja nästan förtrollande.

altCypresser, hur mycket känner man inte "mmm södra europa" när man ser dessa ståtliga barrträd?

Vera är en svindlande berättelse om den mystiska Sandrine. Vi möter henne den dagen hon gifter sig, men märker snabbt att hon verkar vara fel person på fel plats. Andra världskriget har precis slutat, hon är 17 år och hon är gravid. Men inte med den mycket äldre mannen hon gifter sig med.
Varför gifter de sig? Varför är hon i Sverige? Vad har hänt med henne?

alt För den noggranne själen kan jag bekräfta: jag har bytt jacka här! Särdeles bra att lyssna på en ljudbok när man befinner sig i en vinodling

Och familjen hon gifter in sig i - familjen Ceder. Vilka är de? De har sina traditioner, sina pengar och sina stora hemligheter. Vad händer när de försöker luska i Sandrines liv? Vad vill hon dela med sig? Och varför rör hon och hennes man inte ens varandra? Och barnet - Vera, kan hon överleva utan sin moders kärlek?
Som ni märker är det många frågor som hopar sig i inledningen till denna briljanta roman. Och svaren väntar långsamt på att avslöja sig, som små gnistor som slutligen bildar en explosion (<-- kom på den meningen helt själv!!).

altHittade mig själv i Italien, ciao!

Okej, lyssna på Vera om du vill lyssna på något riktigt fint, mystiskt och bra. Göre bara!

Bokiga hälsningar!
/Clara